2012. április 11. Költészet és zene. 

Sebő Ferenc Kossuth-díjas lett!

 Az első Bárdudvarnoki Kulturális Hét kiemelt előadása volt a Sebő-együttes „Bárd az ég is meg-meg villan” című koncertje, 2008. augusztus 22-dikén, a Peterke-völgyben.

 Mi már akkor megelőlegeztük a Kossuth-díjat!

  

 

Forrás: Kultúra.hu

Magyarország köztársasági elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – nemzeti ünnepünk, március 15., az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja alkalmából Kossuth- és Széchenyi-díjakat és Magyar Érdemrendeket adott át.

Sebő Ferenc Állami-díjas zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének egyetemi tanára népművészeti örökségünk ápolásáért, a népművészet, a zene és tánc kutatásának és mai alkalmazásának módszertani központjául szolgáló Hagyományok Háza, valamint újító szellemű műsorok létrehozásáért, határainkon túl is számon tartott sokoldalú művészi munkássága elismeréseként vehette át a Kossuth-díjat.

Sebő Ferenc: halálosan komolyan vettük, amit Kodály mondott

2012. március 14.

Kossuth-díjat vehetett át szerdán Sebő Ferenc zeneszerző, zenetudós, aki az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára tavaly felkerült magyar táncház-módszer egyik fontos szereplője, hiszen közreműködésével indult be 1972-ben a táncházmozgalom.

 

Forrás: Rejtelmek.hu

 

Sebő Kossuth-díjas!

 

Index, 2012. március 14.

 

 

"Meglepetésként ért, elszoktam a díjazástól" – mondta az Állami-díjas zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének egyetemi tanára, akinek a népművészeti örökség ápolásáért, a népművészet, a zene és tánc kutatásának és mai alkalmazásának módszertani központjául szolgáló Hagyományok Háza miatt adták a díjat. "Az 50 éves előadói teljesítményemet is díjazhatták a magyar táncház mozgalmunk mellett, ami felkerült az UNESCO listájára – tette hozzá. – Ez világra szóló eredmény: skandinávok és amerikaiak után már a szlovákok is a mi mozgalmunk alapján indítják a táncházaikat."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bkh2012.blog.hu/api/trackback/id/tr684384387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.