EtnoFaun BKH 2012

2012.04.15. 13:48

 EtnoFaun - BKH 2012

 

 

Bocskor Bíborka - ének


Ágoston Béla - szaxofon, steel drum, havasi kürt,duda,brácsa
Szarvas Dávid - udu, rap, beatbox

Móser Ádám - billentyűs hangszerek

Resch Béla - elektromos bőgő

Kiss Gábor - dob, ének
 

 

 A Zuboly zenekarról származó írás a lemezeit megjelentető Megadó Kiadó oldaláról:

Ágoston Béla elismert népzenész és jazzmuzsikus 2004-ben összehívta barátait egy közös születésnapi zenélésre, 2005 őszén aztán ebből a bulizenekarból alakult meg a Zuboly és vált szép fokozatosan egyre ismertebb kocsmazenekarrá. Csigalassúsággal indult a menet a Csiga presszóból, aztán jött az V.Bejáró és 2006 decemberében már a Kispál és a Borz előzenekaraként léptek fel a Petőfi Csarnokban. Demó cd-jük bejárta az országot és 2007-es Értem a kujonságot! című lemezük megjelenése után a nyári fesztiválokon is láthattuk őket, szerte az országban. Hargitay Ákos táncszínházat épített a zenekar köré, Simon Balázs pedig a Honvéd Kamaraszínház berkeiben beépítette őket a Mi a szerelem? című darabba. A Zuboly külföldi útjai során kiderült, hogy a magyar rap izgalmas, népzenével megspékelve pedig igazi csemege. Magyar Kulturális Intézetek látták vendégül őket Párizsban, Rómában, Pozsonyban, Bécsben. A környező országokban Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Kremnice-Körmöcbánya és Királyhelmec kortalan magyar közönsége is tapsviharral jutalmazta a bandát. A zenekar saját bevallása szerint 2009 volt számukra a csúcsra érés éve: ebben az évben hívta meg őket ugyanis a Művészetek Palotája és a Nemzeti Színház is. Három év várakozás után 2010. áprilisában megjelent a második lemezük, Virágoztass engem címmel, amihez Ágoston Béla csak annyit fűzött hozzá: "Ez nem kannásbor".

A zenekar jelenlegi felállása: Ágoston Béla (zeneközelítő, a zenekar Doyenje, népzenész, jazz zenész, zeneszerző, karnagy, tanár - a zenekar ötletgazdája - szaxofon / brácsáz), Benke Ágoston Félix (moldvai csángó népzenész), Busa István (rapper és költő, aki a beat box mestere is), Hock Ernő (bőgős, a magyar jazz fiatal élharcosa),Szarvas Dávid (a zenekar új tagja, a legfiatalabb zu-boy, aki ütőhangszereken játszik, beat-boxol és rappel is).

A bejegyzés trackback címe:

https://bkh2012.blog.hu/api/trackback/id/tr124443362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.