Bárdibükki Búcsú

Goszthony Mária Kápolnájánál tartandó Bárdibükki Porcinkula Búcsú 2012. augusztus 5-én, vasárnap 11 órakor lesz!

2012. augusztus 2. Angyalos Boldogasszony napja.

Bárdibükki Porcinkula Búcsú minden év augusztus 2-án, vagy a rá következő vasárnap van, idén augusztus 5-én. A mise a Kápolnánál 11 órakor kezdődik, utána szeretettel vendégül látjuk a misén résztvevőket és az érdeklődőket, a Goszthony Kúriában.

 

Goszthony Mária Életműve 2012. januárban Örökségünk Somogyország Kincse díjban részesült.

A falunapon Bárdudvarnok község posztumusz Díszpolgári címét kapta meg!http://kurir.katolikus.hu/hirek/porciunkula-bucsu

 

Porcinkula búcsú Bárdudvarnokon

Dátum: 
2012. 08. 05

Porcinkula búcsú Bárdudvarnokon

Időpont: augusztus 5., 11 óra

Helyszín: a Bárdudvarnokhoz tartozó Bárdibükkön a Gosztonyi-kúria udvara és az ott található kápolna

A Ferences Világi Rend kaposvári közössége több mint egy évtizede minden évben megünnepli Angyalos Boldogasszony ünnepét a Kaposvártól 18 km-re lévő Bárdudvarnokhoz tartozó Bárdibükkön.

Az idei évben augusztus 5-én, a vasárnap 11 órakor kezdődő szentmisét Ocsovai Grácián ferences atya mutatja be. A szentmise helye a bárdibükki Gosztonyi-kúria udvara és az ott található kápolna.
 
A magántulajdonban lévő kápolna a nagyközönség számára csak ezen a napon van nyitva. 1989 óta tartanak itt újra búcsút.

A vendégház ősparkjában álló Porcinkula-kápolnát Gosztonyi Mária földbirtokosnő építtette, aki fiatalon Assisiben élt, és festeni tanult. Szent Ferenc szellemisége és lelkisége megérintette, s mélyen vallásossá vált. Hazatérve építtette birtokán az Assisiben lévő Porcinkula-kápolna mását Szent Ferenc tiszteletére 1923-ban, amit 1925-ben Rott Nándor veszprémi püspök szentelt fel. IX. Pius pápa a kápolnát búcsújáró hely kiváltságban részesítette.
 
Így teljes búcsút nyerhetnek azok, akik minden év augusztus 2-án vagy a rá következõ vasárnap ellátogatnak ide.

A búcsú meghívója a csatolt fájlban található.

A bejegyzés trackback címe:

https://bkh2012.blog.hu/api/trackback/id/tr14671597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.