„Hagyomány és kreativitás” címmel

a barcsi Nemzetközi Művésztelepet működtető alapítvány megalakulásának 15 éves évfordulóját ünnepelve Bárdudvarnokon grafikai szimpoziont rendez. A rendezvény két kísérő programján szívesen látják az érdeklődőket.

 

2012. szeptember 28. (péntek) 19 óra

 „A madarat tolláról… „

részletek Szemadám György filmjéből

Beszélgetés a madarak különleges tulajdonságairól és Magyarország állatvilágáról

 

Helyszín: Közösségi Művelődés Háza

Bárdudvarnok - Kaposszentbenedek, Református iskola, ahol a Bárdudvarnoki Kulturális Héten Finy Petra irodalmi estjéhez, Madárasszony című könyv bemutatójához kapcsolódó madárgyűrűzés volt.

 

2012. szeptember 29. (szombat) 18 óra

Helyszín: Petörke, Vendégház

A táj, mint metafora a képzőművészetben -

Szemadám György előadása

 

Szemadám György festőművész,
volt a Fővárosi Állatkert nagyragadozók ápolója, majd főápolója, vezetett képzőművészeti köröket és alkotótáborokat, tartott elmegyógyintézetekben művészetterápiás munkát, családsegítő központokban hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok kreatív foglalkoztatását vezette. 1982-1993 között a Magyar Nemzeti Galériában működő GYIK (Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti) Műhely tanára, 1988-tól vezetője. 1992-1993-ban a Magyar Művelődési Intézet főmunkatársaként, 1998-2001 közt elnökségi tagjaként működött. 1997-1999 közt a Magyar Televízió Vizuális Művészetek Szerkesztőségének főszerkesztője volt.

Több TV műsor és könyv szerzője.

Hivatkozások:

http://www.barcsart.hu/

http://artportal.hu/lexikon/muveszek/szemadam_gyorgy

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szemad%C3%A1m_Gy%C3%B6rgy 

A bejegyzés trackback címe:

https://bkh2012.blog.hu/api/trackback/id/tr364803402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.